mielipide postaus: teiniäidit

Kuinka moni teistä katsoi tätä? Mä olin ainakin ihan hulluna tähän. Katoin netistä ykkös tuottarin ja joka maanantai tätä kakkosta telkkarista. Mä en ymmärrä kun teiniäiteistä on niin negatiivinen kuva. On totta että joku 15vuotias on itsekkin vielä lapsi mutta raskaus & lapsi kasvattaa. Ehkä rahallisesti vanhempi äiti on parempi, mutta vaikka sillä on rahaa, siltä saattaa puuttua se rakkaus mitä teinillä olisi taas antaa. Mulla on yksi ystävä, joka tuli raskaaksi 17vuotiaana ja nyt sillä on melkeen vuoden ikäinen poika. Ennen tää mun ystävä oli viikonloput juomassa, eikä käynyt edes koulua. On ollu hienoo nähä kuinka tää poikalapsi on kasvattanu äitiään ja äiti poikaansaa. Pyrin käymää kerran viikossa ystäväni luona että kaikki ei olis niin raskasta ja sais muutakin seuraa kun sen oman lapsen ja perheen.
Toki on myös sellaisia teiniäitejä jotka ei kasva, ei osaa huolehtia, jatkaa teinielämää, ei kanna vastuuta, mutta on myös sellaisi vanhempiakin äitejä, eli aivan turhaa luokitella vaan ne teiniäitijen piirteeks. Tääl on niin monia äitejä iästä riippumatta ettei niitä kannata alkaa edes luokittelemaan. Ei teiniäiti ole sen huonompi kuin vähän vanhempikin äiti. Teiniäidit sarjassa Sarita ei oikeen kantanut vastuuta ja puhui ristiin tekojensa kanssa mutta Roosa taas voitti kaikki vaikeudet ja osas olla niissä tilanteissa aikuismainen ja äiti.
Entäs abortti? Varmasti jokaisesta tuntuu pissatessaan plussan ettei olis valmis. Asia on suuri ja sitä täytyy miettiä. Abortin hyväksyn tilanteissa jossa ihminen ei oikeasti pysty, esim: on narkkari, masentunu, tai joku muu tälläinen. Mutta jokainen terve ihminen joka pissaa plussan pitäis kantaa vastuunsa. Mulla on yks toinenki ystävän tyttöystävä joka on raskaana. Hän ei koskaan tehnyt testiä vaikka epäili olevansa raskaana, hän kulkee maha pystyssä mutta kukaan ei saa sanoa siitä sanallakaan. Sama asia ku norsu ois keskellä olohuonetta - kaikki näkee sen, mutta siitä ei saa puhua. He eivät ole puhuneet raskaudesta keskenään, tyttö jatkaa ryyppäämistä ja polttamista. Tälläi laittaa mut vihaks. En voi ymmärtää. Puolustukseks ne sanoo ettei ne tahdo tätä lasta.  Jos itse on venyttänyt raskauden sinne asti ettei ole enään mahdollisuutta aborttiin, niin musta sillä on täysi oikeus huolehtia siitä lapsesta sen seuraavat 9kk ja syntymän jälkeen antaa adobtioon. Mutta tiedän yhden aikuisen, joka lyö omia lapsiaan, hoitaa niitä kännissä eikä millään tavalla ole turvallinen. Että näitä 'huonoja' vanhempia löytyy jokaisesta ikä ryhmästä. Itse en ikinäikinä voisi tehdä aborttia. Mä tiedän tasan tarkkaa mitä mä teen ja mitä siitä voi seuraa ku hyppään sänkyyn. Osaan huolehtia ehkäsystä koska tiedän että tässä vaiheessa en voi vielä lasta hankkia vaikka sellainen olisiki super ihana. Tällänen pitäis olla jokaisella aivan itsestään selvyys, ja jättää se ehkäsy sitten pois kun yrittää sitä lasta ja on siihen valmis, mut näin ei valitettavasti ole. Miksi? Sitten juostaan apteekista hakemaan jälkiehkäsypilleriä. & tämäkö on tosiaa se oikea tapa?
Rehellisesti sanottuna mä tahtoisin lapsen. Mun mielestä raskausmaha on maailman kauneinta. Raskausmahassa mä tuntisin itteni ekaa kertaa kauniiksi. Ja kun mulla olis lapsi, joku josta koko ajan huolehtia, joku joka ei pärjää ilman mua, joku joka tarvitsee mua joka hetki - tuntisin itseni ekaa kertaa tärkeäksi ja merkitykselliseksi. Ekaa kertaa olisin tyytyväinen siihen mitä oon luonnu, - jotain niin kaunista ja upeaa. Antanu elämän.

Mutta mä tiedän, oon vielä itsekin kesken, ja mun täytyy hoitaa eka itteni kuntoon. En todellakaan halua mun lapselle samanlaista lapsuutta kun mulla oli. & siihen lapsuuteen ei kuulu sairas äiti, vaan terve. En sanois että sairas äiti olisi huono. Meidän äiti on ollu ihan mahtava masennuksesta huolimatta, aina ajatellu meidän parasta ja yrittäny auttaa ja tukea, mutta masennus ei ole vaan hyvä ympäristö kasvaa. Sen tietää varmasti jokainen. Ennen ajattelin ettei musta tulis äitiä ikinä, että jos mä en parannukkaan ikinä. Mutta sitten löysin MUTSIS ON blogin, Emiliallahan on ollut syömishäiriötä ja masennusta, niinkuin mullakin oli ja on. Mutta kaikesta siitä huolimatta Emiliasta on  tullut aivan loistava äiti avalle ja noah:lle. Rakastava,huolehtiva, sillä äiteys tulee luonnostaan. Ja tämä antoi mullekkin toivoa että mäkin voin olla hyvä äiti vaikka en koskaan parantuiskaan. En vaan halua luoda lasta sellasseen ilmapiiriin ja tottakai pyrin tuomaa sen terveesee ilmapiiriin. Mutta elämä ei mene aina niin, niinku sunnittelee. Myös pari kk sitten löysin kuu-katariinan blogin, ja oon vaihtanukki muutaman sanan kuun kanssa näistä asioista. Kuukin antoi mulle toivoa olemaan hyvä äiti sairaudesta huolimatta. & kaiken tämän tiedostamana mä en yritä vielä lasta!! Tahdon löytää myös sen ihanan miehen, mutta jos vahinko kävisi tietäisin että mä voin olla hyvä äiti näinkin. Lapsi auttais mua tosi paljon parantumisessa. & tiedän tän kaiken olevan tosi rankkaa, en sitä sano. Mutta antaa myös niin hiton paljon.

Suurin pointtini tässä oli se että iästä riippumatta on niitä 'huonoja' äitejä, huonot äitit ei ole vain teiniäitejä!!!
9 kommenttia on "mielipide postaus: teiniäidit"
 1. Ihana lukea pitkästä aikaan teiniäiti postaus. Sekä pakkohan tähän on lusikkansa laittaa! Itse olen 1 - vuotiaan tytön äiti ja sain sen kun olin 18 -vuotias. Mieheni oli silloin 17 -vuotias. Olimme erittäin nuoria, sekä suhteemme oli vastas puolivuotta vanha kun ilmoitin odottavani esikoistamme. Moni ystävistäni on sanonut, että olen teiniäiti. Olen kuullut selkäni takana joskus puhuttavan että olen hullu kun hankin lapsen näin nuorena ja minun elämäni menee hukkaan.... Silloin se olikin täysi paniikki kun synnytys oli lähenemässä, että voi veljet enhän mä nyt voikkaan lähtee juhannuksena festareille yms. Mutta mitään en ikinä vaihtaisi pois! Mielestäni teiniäiti on tyhmä nimitys. Miksi ei vaan voi olla nuori äiti ? Enhän minäkään hauku äitiäni koska hän sai pikkusiskoni 40 vuotiaana. VAan sen vuoksi, että hän nyt sattui saamaan pikkusiskoni vanhempana kuin yleensä ihmiset saa lapsensa. Emme me nuoret vähättele vanhempia äitejä vaan kuuntelemme niitä. Nyt odotan toista lastamme enkä ikinä vaihtaisi tätä mihinkään, vaikka tiedän että voi helkutti kuinka rankkaa mulla tulee olemaan.... Olen samaa mieltä siitä että ei ole huonoa äitiä vaan iän perusteella.... Olen monta kertaa miettinyt 37 -vuotiaan äidin kasvatusmetodeita eli iällä ei ole merkitystä kuinkä tyhmä olet ja vastuuton! P.s en olisi ikinä saanut kouluani loppuun ja juhlistamassa nyt valmistujaisia jos en olisi saanut lastani. Ennen häntä olin laiska ja saamato... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oioi ihana kommentti ! :-) & jep, oon täysin samaa mieltä sun kanssas ! :)

   Poista
 2. Ihan jäätävää tekstiä. Opettele kirjoittamaan.
  Teinimutsiuteen en ota sen enempää kantaa, kun että hyvällä äitiydellä ei oo mitään tekemistä iän kanssa.

  VastaaPoista
 3. Itsekin masentuneena, nuorena äitinä kehotan miettimään vielä tuota "lapsi auttaa parantumisessa". Äitinä ollessa ei paljoa omia haavoja nuoleskella vaan lapsi menee (tai pitäisi mennä) kaiken edelle. Vauvasta kasvaa myös uhmaikäinen hyvin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän mä sitä nyt noin tarkottanut!

   Poista
 4. Eikö oo aika törkeesti tehty, kirjottaa kaverin tyttöystävästä tossa? Valitettavasti sä et voi nokkaas joka ikiseen asiaan väkisin änkeä. Ja harjottelisin vielä aika paljon kirjoittamista sinuna. Vaikka teksti onkin vuoden takainen on se silti hyvin rumaa luettavaa kun virheitä niin paljon että teksti menettää oikean merkityksensä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kukaan häntä siitä tunnista! Eriasia jos oisin nimen maininnut.

   Poista
 5. Anteeks mutta onko sun mielestä tosiaan asia niin että vaan masentuneilla ja narkkareilla on oikeus tehä abortti en todellakaan ymmärrä mun mielestä jokainen saa tehä omalle keholleen mitä tahtoo enkä koe että ihminen joka ei ole masentunut tai narkkari ni ois yhtään huonompi jos tekee abortin.... mun mielestä se on sen ihmisen elämän tilanne mikä vaikuttaa onko se sit oikein että ihmiset synnyttää lapsia ja masentuu jo pelkän raskauden aikana koska ei ole valmis !? Ja osaa ne narkkarit ja masentuneetkin pitää siitä ehkäsystä huolta ja jos ei pidä ni tottakai se on hyväksyttävää että tekee abortin :D ei mitään järkeä Mitä olen sun blogia lukenut ni oot todella tuomitseva vaikka väität ettet ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kirjotin sen ehkä hiukan huonosti. Tarkoitan siis vain sitä että mun on helpompi ymmärtää jos joku tekee tollaisista syistä abortin, mutta jos on vaan ollut tyhmä tai käyttää sitä ns ehkäsynä niin mun on vaikeempi ymmärtää ,mutten mä tuomitse.

   Poista

Lukijat