-11KG

Mä viime vuonna lupailin tehdä laihdutuspostausta, ja sen aika olis nyt! Kirjottelin teille jonkin aikaa sitten läski? nimisen postauksen joka on päässyt luetuimpien postauksien ykkös sijalle. Siinä kerroin teille että mulle määrättiin sellainen lääke joka lihotti mua ja kuinka mun on vaikea lähteä lenkille, ja salille sillä tuntui kun jokainen vastaan tulija kattois mua kieroon ja ajattelee et 'pelis on jo menetetty saatanan läski. turhaan edes yrität' Miten tästä huolimatta kuitenkin olen onnistunut tiputtamaan 11 kiloa?  Lähtökohta oli siis tämä! 
Ihan ensimmäiseksi mikä muuttui oli mun ruokavalio. Mä söin oikeesti paljon epäterveellisemmin kuin näinkään. Nyt mä huomaan sen! Siinä missä ennen saatoin vetää nälkääni suklaalevyn, niin nykyään syön ihan oikeata ruokaa. Oon siis ensinnäki alkanut syömään aamupalaksi smhootieita joista lemppariks ja aika vakkariks on muodostunut banaania, mansikkaa, purkki rahkaa, avokaado ja maitoa. Niin yksinkertaista, helppoa ja hyvää! Seuraavaksi syön kouluruuan. Mitä nyt sattuu ruokana olemaan, välillä vedän kasvisruokaa, kuitenkin mulla on lähes aina salaattia. (ja tietysti oon siis vähentänyt annoksien kokoja), joskus nykyään aika harvoin vedän välipalaa koulussa joka on yleensä muutama mandariini, ja seuraavaksi syön tuukalla ihan perus kotiruokaa. Iltapala vaihtelee. Useimmiten mulla ei ole edes illalla nälkä niin en syö mitään, joskus juon vaan mukillisen kaakaota tai teen yhden leivän. Kun mies piti tipattoman, nii mä pidin herkuttoman tammikuun. Eli kaikki limut, mehut, sipsit, jädet, karkit, suklaa tms oli kiellettyä. 
Sitten toinen asia mikä muuttui: liikunta. Oon aina vihannut liikuntaa. Aina! Löysin mun vanhan asunnon lähistöstä yhden metsä lenkkeily polun jossa ei melkeen koskaan ollut ihmisiä, kävin sielä muutamaan otteeseen lenkkeilemässä. Koulussa meillä saa valita joka jaksoon valinnaisen, ja mä päätin valita salin. Vaikka mua ahdisti koko ajatus salista, niin mua ahdisti vielä enemmän olla minä. Se joka on lihonnut kauheesti, se jonka päälle ei enään mahdu mitään, se joka on aina ollut XS tyttö niin olikin nyt M tyttö. Samoihin aikoihin mulla vaihdettiin lääke, sillä sen myötä tullut lihominen vaikeutti mun elämää niin paljon. Se että kuntosali oli koulupäivässä oli isoin tekijä. Sinne oli niinkuin ns. pakko mennä. Muutamat alkukerrat muistan kun tärisen vessassa ja laitoin tuukalle viestiä etten mä pysty tähän.. Mutta oikeestaan sen jälkeen se alkoi tuntumaan jopa hyvältä ja kurssista sainkin 3 eli parhaan! Kurssin loputtua se sali jäi. En oikeen taas saannut itseäni sinne, ei ollut tarpeeksi auktoriteettiä itteään kohtaan, ja koulun salin aukioloajatkin on älyttömän kehnot. 
(oikeenpuolimmaisessa oon tiputtanut jonkun 9-10kiloa. Ja ei mun kroppa iha noin timmi oo, johtuu ehkä vaa valo tai asento illuusiosta :-D)
Salin jäätyä pois, kuvioihin tuli lenkkeily miehen äitin ja sen äitin ihanan koiran kanssa. Käytiin muutaman kerran viikossa, joskus useamminkin. Nytten näitten vähän kurjempien ilmojen takia se on nyt vähän jäännyt. Mutta meillä juuri vaihtu jakso koulussa, ja poikkeuksellisesti sai valita 2 valinnaista. Otin palloilun ja zumban. 8tuntia viikossa liikuntaa, koulupäivän ohella. Siinä missä ennen vihasin liikkatunteja, lintsasin sieltä taikka en tehnyt mitään, niin nyt valitsin kummatkin valinnaiset liikunnallisiks, ja odotan näitä tunteja. Tänään aamulla mulla oli eka zumba tunti, ja voi vitsi että oli hauskaa! Viime viikolla oli palloilussa sulkkista ja voi vitsi että sekin oli hauskaa! Olen myös miettinyt kesäksi kaikkia ryhmäliikunta juttuja kun on enemmän aikaa. Valinnaisten takia mulla tulee olemaan 8tuntia viikossa liikuntaa joka taitaa olla enemmän kun ikinä mulla on ollut haha. :-D Enkä aijo lenkkeilyäkään lopettaa vaikka mulla onkin 4 pv:nä viikossa näitä liikuntapainotteisia tunteja. Elikkä tunteja viikossa kertyy varmaan vielä muutama enemmän. 
(tässä ollaan nyt!!)

Kaikkein tärkeintä mikä tässä on ollut, on se etten mä ole tehnyt tätä veren maku suussa. On ollut päiviä kun oon päättänyt että nyt meen lenkille taikka salille tms, ja oonkin ollut koulu päivän päätteeksi niin väsy etten jaksa niin oon hyvällä omalla tunnolla lykännyt sen seuraavaan päivään kun olen ollut energisempi. En oo stressannut joka ikistä suu palaa, vaan syönnyt herkkujakin. Ilman morkkista! Tärkeintä on, että tästä saa hyvän olon. Tulee hyvä olo, ja se liikunta mitä teetkään on hauskaa. Osa sun viikkoa ja jopa sellai hengähdys hetki arjen keskellä. Hieman mitä pelkäsin tässä oli se että syömishäiriö mörkö nostaisi taas päätään, pari kertaa on nostanutkin, mutta olen saannut nujerrettua sen heti. Oon mennyt täysin terveellisellä tavalla ja se tuntuu hyvältä!!

En tosiaan siis vieläkään ole sielä mistä mä haaveilen, mutta pikkuhiljaa! Halusin vain tehdä tän postauksen jo nytten, sillä siihen lopulliseen määränpäähän voi mennä vielä vaikka puoli vuotta. Tavoitteena olisi laihduttaa vielä 5kiloa, ja sitten alkaa kiinteyttämään. Voin vaikka sitten taas tehdä eriksee postauksen siitä miten oon onnistunut tästä päivästä laihuttamaan lisää ja kiinteyttämään, jos sellanen kiinnostaa teitä? :-) Laitan tähän alas vielä ton ekan ja vikan kuvan allekkain jotta teidän on helpompi verrata!
Liikkukaa niin että te nautitte siitä ja saatte hyvän olon. Älkää tuijottako liikaa vaakaa taikka peiliä, keho kertoo mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei, kuunelkaa sitä. xoxo
2 kommenttia on "-11KG"
  1. Pakko nostaa hattua! Oot ottanu niin ison askeleen eteenpäin ja samalla kauemmas syömishäiriöstä. Sä oot vahva sä pystyt kyl mihin vaan jos haluut :) tsemppiä!

    VastaaPoista

Lukijat