Vanilijainen Chia-siemen vanukas mustikoilla.

Yksi ilta mun alkoi tekemään kamalasti mieli Chia-Siemenistä tehtyä puuroa. Lähdin googlaamaan eri reseptejä sen tekoon. - törmäsin vanukkaaseen. Nam! Kuulosti hyvältä. Löysin aika vähän eri vaihtoehtoja tehdä ja maustaa Chia-siemenistä tehty vanukas tai puuro. Ihmettelin sitä. Muttakun lähdin itse tekemään, tajusin että vaihtoehtoja on ihan niin monta kun tekijääki. Törmäsin kuitenkin vanilja vanukkaaseen ja halusin kokeilla sitä! Seuraavana päivänä kävin ostamassa ainekset kaupasta ja tähänhän tarvii: 
Chia-siemeniä, Vaniljasokeria, SOYA maitoa vanilijan makuisena ja mustikoita miehen tahdosta. - Mutta tosiaan siihen voi käyttää mitä marjoja/hedelmiä tahansa. 
1. Laita Chia-siemeniä lasiin/kuppiin n. 1,5ruokalusikallista (Maximissaan 3ruokalusikallista. - päivässä ei saa nauttia näitä enempään kuin sen 3ruokalusikallista.)
2. Laita SOYA maitoa /muuta haluamaasi nestettä n. puol-1desi.
3. Sekoita vaniljasokeria n. 1teelusikallinen sekaan. 
4. Laita jääkaappiin ja anna hautua yön yli - muista sekotella välillä. Taikka jos et malta odottaa niin kauan niin n. 15min-puol h riittää myös. 
5. Ota vanukas pois jääkaapista, laita haluamasi marijat/hedelmät sekaan ja nauti! 
Mies söi vain puolet tosta vaikka on tosi kaikki ruokanen. Toi koostumus oli vain sellainen ettei sitä meinaa saada alas. Itse siemenet ei maistu miltään, mutta tosiaan sammakonkudun koostumuksensa takia ei oikeen houkuttele syömään. Eli sanoisin että ei tästä oikee vanukasta voi tehdä. Voisi sopia paremmin puuron sekaan pienempänä määränä. Taikka smoothieen. Tälle on tosi monia käyttö mahdollisuuksia - lähes mielikuvitus rajana.

Tulen kyllä kokeilemaan näitä vielä - harjoitushan tekee mestarin ;-)
Ja luulen että tää on yksi niitä ruokia mihin pitää totutella.
2 kommenttia on "Vanilijainen Chia-siemen vanukas mustikoilla."
 1. Oon tähän mennessä käyttänyt Chian-siemeniä puuron sekä smoothieiden joukossa, joten tää voisi olla seuraavana testattavana! :D

  http://viiviviljaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha! Toivotaa että tää on sun mieleen ! :-)

   Poista

Lukijat