K E H O.

Hei sinä. Juuri sinä joka nyt luet tätä tekstiä. Mä haluan kertoa sulle muutaman jutun ihmiskehosta ;

Tiesittekö että reisilihas on vahvempaa kuin betoni, taikka sinulla ei ole turhaa janon tunne, vaan kehosi alkaa kuivumaan ja pyytää näin sinua nesteyttämään kehoasi, taikka nälän murina tulee siitä kuin suolella ei ole enään mitään ''työnnettävää'', eli mahasi on tyhjä, suoli jatkaa omaa peristiikkaa vaikka sielä ei olisikaan ruokaan, taikka että ihminen selviää yhdellä munuaisella, taikka että jos ihmiseltä joudutaan poistamaan jompi kumpi aivopuoliskoista, ottaa jäljellä oleva aivopuolisko myös poistetun aivopuoliskon tehtävät itselleen? Taikka naisilla raskauden aikana tapahtuvista asioista puhumattakaa. Ihan uskomatonta miten meidän keho voi luoda uuden elämän. 


Meidän oma keho tekee jatkuvasti, koko ajan töitä sen eteen että me oltaisiin balanssissa tärkeissä arvoissa, voitaisiin hyvin & pysytään hengissä.
''Sinä päivänä kun Luoja teki sinut, hän ei muuta tehnytkään. Heräs aikaisin, otti kynän käteen, rupes siinä piirtämään. Päivä kului, mut hetkeenkään lepoo, piirtäjä ei kaivannut. Aivan niin kuin olisi hurmoksessa ollut, mestari valmisti sut. ''


Meidän keho on niin, niin paljon muutakin kuin ne vatsamakkarat, selluliitit, ihon rypyt / sen huono kunto, huono peppu, liian pienet rinnat, rumat kasvonpiirteet mitä me nähdään. Mä tajusin itse näitä asioita kun koulussa käytiin hohun jaksolla ihmistä paremmin, mutta olen alkanut sisäistämään näitä asioita vasta unelma itsestä valmennuksen aikana. Olen alkanut katumaan sitä miten mä olen joskus pahoinpidellyt kehoani. Olen paastonnut, olen oksentanut kaiken mitä olen syönnyt, olen viillellyt, eikä menkkojen pois jääminenkään saannut mua lopettamaan. Kehoni teki kaikkensa että mä säilyn hengissä, ja mä itse tein siitä keholleni helkkaristi hankalampaa. Mä voin sanoa, että näitä lauseita kirjottaessa mulla nousee kyyneleet silmiin. & mä olen parannus prosessita lähtien ymmärtänyt sen että jos mä palaan takaisin anoreksia/bulimia maailmaan - ei mun keho kestä sitä enään.

Mä haluisin ottaa kaapata oman kehoni halaukseen ja pyytää miljoona kertaa anteeksi, ja heti perään kiittää miljoona kertaa että kaikesta huolimatta hän jaksoi kantaa minut tähän päivään.


''Se kuva oli kaunis. Oi, ihme suorastaan, muodon jumalaisen sait. Kuvan viereen hän merkkas ettei suhun päde kuolevaisten lait.''
Mun mielestä tämä aihe on tärkeä ja ikuisesti pinnalla. Surullinen fatka on se että taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus meidän naisten keskuudessa kuinka me vihataa omaa kroppaamme - tullaanko me koskaan ajatelleeksi sitä että se kroppa tekee koko ajan sitä valtavaa työtänsä pitääkseen meidät elossa? Mahdollistaa meille elämä? Unelma itsestä valmennus on antanut mulle aivan käsittömästi lempeitä ajatuksia itsestäni. Enemmän lempeyttä kehoani ja itseäni kohtaan. Olen lopettanut salin kokonaan, sen mikä oli mulle kaksi vuotta pakonomaista touhua. Enkä koskaan uskonut että mikään saisi mua lopettamaan sitä oravanpyörää - että tulen inhoamaan itseäni niin paljon että rääkkään itseäni koko elämäni salilla, asian ympärillä joka ei tunnu musta hyvältä. Olen huomannut että olen huolettomampi kehoani kohtaa ja ajattelen melkein päivittäin että ''mitä muutamasta vatsamakkarasta?'' Ei ketään oikeesti kiinnosta, ei kukaan muu huomaa meidän kehomme ''virheitä'' kuin me itse. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on se että kehosi toimii sisäisesti - pitää sut terveenä, balanssissa ja voit hyvin. Vähät väliä muutamasta ''epäkohdasta'' kehosi ulkopuolella. Siispä, halaa kehoasi & kiitä sitä kaikesta siitä työstä mitä se tekee sun itsesi eteen!


''Niille jotka yhä epäilevät luojaa, sanon vastaukseksi vain ; että jos ne edes kerran näkisi sinut kaikki rupeis uskomaan.''


Sun, just sun keho on ihan mielettömän upea. Rakasta sitä ja pidä siitä huolta.

*Postaus toteutettu yhteystyössä Unelma Itsestä valmennuksen kanssa.
4 kommenttia on "K E H O."
  1. Syömishäiriöisenä tämä postaus sai minulle kyyneleet silmiin :( harvoin sitä ajattelee näin päin... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä.. Ja siksi halusin tuoda tämän aiheen näinkin päin esille. Tsemppiä sinne <3

      Poista

Lukijat