PARIISI PÄIVÄ 2.

Toinen päivä Pariisissa valkeni auringon paisteeseen hotelli huoneen verhojen läpi. Nousin ja avasin ikkunan, ja hengitin ihanaa kesä aamun tuoksua. Tosiaan Pariisissa oli joka päivä +18-22 astetta ja aringon paistetta kirkkaan siniseltä ja pilvettömältä taivaalta. Kyllä kelpas! Ja Suomen sää tuntuu taas mälsältä ja sata kertaa kylmemmältä kuin ennen Pariisia..
Toinen päivä lähti käyntiin ikävällä tavalla niin minullekkin, mutta ehkä siskolle vähän ikävämmin - sillä siskon kännykkä varastettiin metrossa. En käsitä miten jollakin on moraalia varastaa mitään toiselta ihmiseltä..  Episodin jälkeen ja muutaman Suomeen soitetun puhelun jälkeen päästiin lähtemään vasta n. puol 3 maissa päivällä.
Ensimmäisenä me suunnattiin Pére-Lachaisen hautausmaalle. Me käsitettiin siskon kanssa ettei tätä enään käytettäisi, mutta löydettiinkin sieltä hautoja joihin oltiin haudattu jopa tänä vuonnakin ihmisiä. Hui! Haudat olivat valtavan kokoisia ''koppeja'', mutta ymmärsin että sellainen hautaus tapa on ihan yleinen Pariisissa? Paikka oli omalla tavallaan todella kaunis ja kunnioitusta herättävä isoineen, arvokkaiden näköisten hautojen kanssa. 
Koska me päästiin vasta niin myöhään liikkeelle, niin kello oli jo aika paljon kun saatiin kierrettyä hautausmaa, jotenka etittii läheinen puisto mihin istua syömään jotain purtavaa. Tuntuu että Pariisi on täynnä erinlaisia puistoja. Tässä puistossa oli pieni lampi, jonka toisella puolella meistä oli tollainen iso kallio, jonka päällä oli tuollainen ''torni.'' Syötiin, ja lähdettiin kipittämään kyseisen kallion päälle....
... & tältä sieltä näytti! 
Seuraavaksi kohteeksi otettiin Musée du louvre. Se oli niiiin iso ja niiiin upee!! & musta tuntuu että vielä tuo laskeva ilta aurinko korosti asiaa. Huhhu.. Tämänkin vieressä oli pieni puisto! Pariisi on vain niin kaunis!
Musée du louvrelta juoksu jalkaa tsekkaan Notre dame. Paikka oli jo suljettu ja me nähtiin vain pienen pieni osa tätä kirkkoa. Mutta kelloja sielä vielä soiteltiin, oli paljon ihmisä, rotankin näin, ja tämä oli kanssa aivan valtava.. 
Me oltiin myöhään illaksi varattu risteily Seinen joelle. Paatti kiersi nähtävyyksiä, sillat ja nähtävyydet olivat valaistut. & Eiffel tornikin kerkesi vilkkua pari kertaa matkan aikana. Myös öinen Pariisi oli kaunis.. (tässähän iskee ihan toinen matkakuume jo.. :-D)

Risteilyn jälkeen suunnattiinkin vihdoin hotellille nukkumaan. Vaikka unta olikin tullut otettua viime yönä 11 tuntia, niin kyllä vaan väsytti !
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Lukijat