RV17

Voi kun haluisin kirjoittaa teille jokaisesta raskausviikosta erikseen ihanilla masukuvilla, mutta täällä kun masu ei kasva ja oireet ei muutu pahoinvoinnista miksikään :-D

''Vauva on nyt 14 viikkoa vanha. Pystysuora vako ylähuulen yläpuolelle tulee näkyviin tällä viikolla. Jalat saavuttavat kädet kehityksessä, ja ovat tästä lähtien pidemmät. Liikkeet tulevat koko ajan koordinoitaviksi. Sikiö nielee lapsivettä ja pissaa sen sitten takaisin lapsiveteen. Sikiö voi nyt imeä, niellä, pissata, tehdä hengitysliikkeitä ja liikuttaa itseään.''
Mahaa mulla ei näy oikeestaan ollenkaan. Pomppaa esille kun oon söynnyt tai turvotusten aikaan. Tää vähän harmittaa sillä oon tässä tovin jo odotellut masua ihan näkyväksi. Kivempaa näyttää raskaana olevalta kun turvonneelta ryhävalaalta. :-D Ensinmäiset äitiysvaatteet jouduin ostaa jo reilusti alle rv12, oisko ollut jo rv7 ihan järkyttävien turvotusten takia. En möyskään kestä mahallani mitään nyöriä painamassa, ja se teki yleensä olosta vielä tukalamman. Tänään kävin ostamassa mamma farkut, ihana saada jotain muutakin päälle kuin kahden paidan vaihtoehdoilla ja legginssit. Sillä mahan ei vielä tiukkaa tee paidoista ja toivon että aika pitkälle päästäänkin perus paidoilla, ja niillä ihanilla villapaidoilla mitä kohta saa alkaa pitämään!  Masu kuvat on rv15.
Vasemman puoleinen masukuva on aamulta, taisi olla ihan rv15 eka päivä:-D Oli myös eka kerta kun masu oli pulpahtanut esiin ja kerkesin jo toivoa että nyt se sit tuli jäädäkseen mutta ei.. :-D Oikeen puolimmainen masukuva taitaa olla rv16 ja järkyttävän iltaturvotuksen kanssa.. Ja sitten oireisiin. Pahasta olosta vieläkin kärsitään, se ei nyt ole uutta. Mutta ehkä joo pissalla pitää ravata useammin ja viikon sisään olen saannut useana päivänä migreenin kaveriksini, ehkä vähän kovempi jano ja viimeiset kolme päivää oon vetänyt paketillisen pekonia, vaikka yleensä pystyn pekonia syömään vain max yhden siivun enkä ole ikinä siitä välittänyt pahemmin. Mutta nyt se tuoksuu jopa ihanaltaja sen suolasuus vie mut taivaisiin. Edelleen täällä himoitaan enemmän suolaista ja raikasta kun makeaa.
Vasemman puoleinen masukuva on otettu rv 15 loppu puolella ja oikeen puoleinen rv 14.

Täällä on myös kaivattu syksyä ja talvea ja joulua alkavaksi enemmän kuin ikinä ja aikasempaa kuin ikinä, liekö hormooneilla asiaa vai ei? Kaipaan kuitenkin pimeitä iltoja jolloin voi käpertyä kuuman teen tai kaakaon kanssa viltin alle kattomaan leffoja, saa täyttää kämpän kynttilöillä ja käpertyä niihin ihaniin villapaitoihin. Kaipaan raikasta pakkasilmaa, narskuvaa lunta kenkien alla, sauna tuntuu ihan superilta talvella, ja haaveilen jo talvella paremmasta olosta jolloin päästäisiin tekemään lenkkejä lumisateiseen hämärään iltaan, tai kirpeään aurinkoiseen pakkas aamuun, ja että kaipaankin joulua. Yhdessä oloa perheen kanssa, kasvavaa vatsaani, naurua, lämmintä tunnelmaa sisällä kun ulkona sataa rauhakseltaan lunta ja on kylmää, ja joulupyhiä kun saat pujahtaa uuden byjaman kanssa sohvalle syömään lahjaksi saatuja suklaita ja tuijottaa vaan joulu leffoja. Pliis tule pian jotta mun ois helpompi hengittääkki kuin tälläisessä raskaassa, painavassa kuumassa tai hieostavassa ilmassa..

Mitä teille kuuluu? Kirjoittakaa vaikka romaani, lause tai kaksi! <3
4 kommenttia on "RV17"
 1. Hei nyt kun olet raskaana, pelkäätkö että sinun syömishäiriötaustasi tulee vaikuttamaan jollain tavalla? Esim. kun kroppa luonnollisestikin muuttuu radikaalisti raskauden aikana jne. Pelkäätkö lihomista tai turvotusta? Tai raskauden jälkeistä aikaa?

  Tsemppiä odotukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koen itse olevani niin terve jo syömishäiriöstä etten usko sen vaikuttavan hetkistä ajatusta enempää. Ymmärrän kyllä että turpoan ja maha kasvaa ja ymmärrän myös sen että se on luonnollista. Olen kuitenkin huomannut että kasvava maha ahdistaa mua välillä ja haluisin vain piiloutua, mutta kun sanon itselleni että ''hei, sä olet raskaana, et läski ja muutkin näkee sen.'' niin ahdistus mahasta on yhtä nopeasti poissa kuin oli tullutkin :-D

   En myöskään koe pelkääväni raskauden jälkeistä aikaa. Tottakai oon miettinyt että taasko kamala laihdutus rumba alkaa alusta (kesti kaksi vuotta saada 15kiloa pois ja se laihdutus tuli päätökseen n. puolisen vuotta sitten.) tai että kuinkakohan paljon muhun jää löysää ihoa, mutta ne on vaan ajatuksia, ei ns. pelko tiloja. Kyllä niistä selviää, ja jos imetys tulee onnistuakseen niin siinähän on vastaus koko laihdutus rumbaa :-D

   Kiitos!:)

   Poista
 2. Kurjaa tuo pahoinvointi :/ Toivottavasti pian menisi ohi!
  Mulle kuuluu muuten ihan hyvää, mutta alan jo pelkäämään torstaina häämöttävää hammaslääkäriä, koska oon koko elämäni pelännyt hammaslääkäreitä. Lisäksi perjantaina olisi soveltuvuuskokeet lastenhoitajaksi ja sekin alkaa jo pikkuhiljaa jännittämään. Mutta vastapainona lauantaina olisi luvassa naapurin häät ja odotan niitä enemmän kuuin innoissani! :)

  http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo toivotaan! Olen kyllä asennoitunut että vasta tammikuussa sitten:-D Tsemppiä sulle hammaslääkäriin ja soveltuvuuskokeisiin. Palkitsevan alan olet kyllä valinnut!;-)

   Oi ihanaa, mäkin haluisin jonkun häihin! Syömää ihanaa ruokaa ja herkistymään rakkaudesta <3 Pidä kivaa! :-)

   Poista

Lukijat