ÄITI ÄITI ÄITI, MISSÄ ISÄ?

Henkilökohtaisesti en ymmärrä minkä takia äitejä nostetaan korkeampaan, tärkeämpään ja ensiluokkaisempaan asemaan? Joo tottakai ymmärrän sen että jos äiti imettää niin äiti tulee olemaan se jota ei voi isä korvata, mutta muuten se on aina äiti. Miksi isän jouduttua yksinhuoltajaksi tai muuten vaan osallistuu lapsen/lapsien elämää olisi jollain tapaa sankari? Minkä takia lapset jäävät ensisijaisesti äitilleen mm. eron sattuessa?

Ensinmäiset kuusi vuotta elin perheessä, sen jälkeen vuoden äitillä ja sitten muutin isälle, pian sisko tuli perässä ja isi saikin yksinhuoltaja paperit. Isi on siis kasvattanut meidät, jos hän ei olisi kantanut vastuutaan olisimme siskon kanssa lastenkodissa, enkä edes tiedä oltaisiinko erottu siinä kohtiin. Olisiko minulla siskooni mitään yhteyksiä nykyään?

En koe että isä olisi tehnyt tässä nyt jonkun sankari teon ottaakseen OMAT tyttönsä vastuulleensa. Vaan koen että isä on tehnyt sen mitä isän on ns. ''velvoitettu'' tekemään, ihan yhtälailla kun äiditkin on velvoitettu pitämään huolta lapsistaan.

Me ollaan tässä J:n kanssa yhdessä - tasavertaisina vanhempina. Ei meillä tule olemaan mitään isän ja äitin hommia vaan ihan kumpivain voi tehdä hommat sen mukaan kumpi on tilanteessa. Meillä tulee olemaan vain vanhempien hommia. En ole yhtää sen suuremassa asemassa koska olen äiti, enkä tätä kuvaa halua omille lapsillenikaan tuoda esille. Myös J saa syöttää vauvaa, hän saa kylvettää vauvan, hän saa pukea vauvan, vaihtaa vaipat, katsoa perään, viedä ja tuoda päiväkotiin ja harrastuksiin ja kavereille, antaa hoivaa, turvaa ja rakkautta - ihan siinä missä minäkin teen samoja asioita.

Musta ainakin on ihanaa että saan jakaa yö syötöt, (ellen imetä.) pesut, vaahtimiset, leikkimiset ja muutenkin vauva arjen jonkun kanssa enkä vain purra hampaita yhteen ja ajatella että ''tämä nyt vaan kuuluu mulle koska olen äiti'' ilomielin nostan itse jalkani sohvalle ja annan lapsen miehelle. Myös lapsen ja isin välille on tärkeää kasvaa side ja vuorovaikutus siinä missä lapsen ja äidinkin välille eikä tilannetta helpota ainakaan se että omin lapsen itselleni ja hoidan hänet koska olen äiti.

Haluan antaa mahdollisuuden lapseni ja mieheni välisen suhteen rakentumiseen ja mitä enemmän myös mies saa lapsen kanssa olla läsnä ja hoivata niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä se syntyy nopeammin, kuin vasta joskus kahden vuoden päästä kun lapsi osaa pyytää myös isää ja tulla hänen kanssaan vuorovaikutukseen.

Äidin ja lapsen side kasvaa jo raskausajasta alkaen, mutta näistä isät jää paitsi, niimpä minusta on ehkä hieman jopa tärkeämpää että syntymän jälkeen lapsi saa olla ja tutustua isäänsä ja isä lapseensa juuri mahdollistaen heille yhteisen ajan. Haluan viestittää lapsilleni että myös isä on ihan yhtä hyvä hoiva ja turva, yhtä hyvä vanhempi, ja ennenkaikkea yhtä tärkeä ja tasavertainen.

J on innoissaan isyydestä ja tulevasta vauvasta. Hän kuuntelee iltasin sydänääniä, hän paijaa ja pussailee mahaa, hän puhuu vauvalle, ja ollut suuri apu minulle raskauden aikana kun olen voinnut huonosti. Hän on huolehtinut meistä molemmista. Ollut neuvoloissa ja kaikissa ultrissa mukana. Hän on ollut jo nyt korvaamattoman tärkeä ja olen varma että hänestä tulee maailman paras mahdollinen isä meidän lapselle/lapsille, enkä missään nimessä halua viedä sitä mahdollisuutta pois vain koska olen äiti.


Miten teillä jakaantuu ''tehtävät'', vai onko teillä tehtäviä äiti ja isi roolin mukaan?
4 kommenttia on "ÄITI ÄITI ÄITI, MISSÄ ISÄ?"
 1. Etkö ihan vasta eronnut siitä toisesta pojasta, kenen kuviakin täällä on viellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siitä vuoden verran. Mutta myönnän että kaikki tämä tapahtui varsin nopeasti.

   Poista
 2. Kannattaa kans muistaa antaa isälle ja lapselle kahdenkeskistä aikaa! Se on arvokasta ja on kaikista opettavinta aikaa isälle lapsen kanssa. Isillä on myös oikeus siihen, että äiti ei koko ajan häärää lähellä valmiudessa vaan saa rauhassa tutustua lapseen yksin myös :) Mä taisin seuraavana kotiutumispäivänä jättää isän ja vauvan kaksistaan kotiin ja lähdin itekseni hoitaa ruokaostokset lähikauppaan :D

  - A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä myös tarkoitan tekstissäni :-) Yhtä tärkeää myös heidän kahdenkeskeinen aika, kuin äitin ja vauvan.

   Poista

Lukijat