CARETERO DEFENDER PLUS ISOFIX TURVAISTUIN 0-18KG

(Yhteistyössä Preeco)


Preeco:n niminen verkkokauppa otti minuun yhteyttä joulun alla ja kyseli olisinko kiinnostunut yhteistyöhön ja meiltä sopivasti puuttui vielä turvaistuin vauvan hankinnoista. Nopeasti kahvitauolla selasin nettisivua läpi ja vastasin myöntävästi. En ikinä ollut kuullut kyseisestä firmasta, mutta nettisivuja selaillessa tuli nopeasti ilmi että tuo on kuin verkossa oleva iso tavaratalo. Preeco:sta saa aivan kaikkea joka lähtöön! Preeco:n on pistänyt aikoinaan pystyyn kaksi opiskelijaa, ja Preecosta on kasvanut vuosien saatossa iso firma jonka alla myydään juurikin tavaraa niin lastentarvikkeista puuhatarha tavaroihin.

Kun olemme hankkineet Maxille tavaroita, on ollut tärkeää niitten monipuolisuus ja että menee vielä pidemmällekkin iälle. Esim. Meidän pinnasängystä saa myöhemmin taapero sängyn, ostettiin yhdistelmävaunut jotka saa myöhemmin sitten rattaiksi ettei heti tarvi olla ostamassa uusia, jotenka oli selvää että kaivattiin myös turvakaukalosta pitkä kestoista ja tietenkin turvallista. Onhan se ainoa mikä vauvaa suojaa kolarin tullessa.

Pakko kuitenkin myöntää etten tajunnut turvakaukaloista yhtään mitään, joten linkkasin miehelle valikoiman ja sanoin että päätä sä - sillä hän ymmärsi niistä paremmin ja turvakaukalon hankkiminen oli miehelle kovin tärkeää. Siinä missä minä halusin kovasti päättää rattaista, oli turvakaukalon päättäminen miehelle vähän sama homma. Nostin siis käteni pystyyn ja annoin vain yhden kriteerin ; pitkä käyttöisyys. 


Muutaman päivän tutkimisen ja vertailun jälkeen päädyimme Caretero defender plus isofix turvaistuin 0-18kg  Muutaman googlailun jälkeen en löytänyt tästä yhtään arvostelua, jotenka ehkä tämä on ensimmäinen? Lähdetään liikkeelle perinteisillä + ja - arvosteluista.

Päätökseemme valita juuri tämä kyseinen turvaistuin vaikuttivat nämä asiat -

+ Pitkä käyttöisyys. Turvaistuinta voi käyttää vastasyntyneestä n.1 vuoden ikään.
+ Tästä saa niin kaukalo kuin turvaistuin mallisen.
+ Selkänojaa pystyy kallistamaan 5 eri kulmaa.
+ Tämän saa asennettua kumpaankin menosuuntaan.
+ Turvaistuimen saa laitettua autoon kiinni niin vöillä kuin myös isofixillä. Tämä mahdollistaa sen että turvaistuimen voi asentaa autoon kuin autoon.
+ Turvallisuus.

Epäröimme vain yhtä asiaa hankkiassamme tätä -

- Nimittäin tästä ei saa turvakaukaloa minkä saisi napsastua irti.


Kun paketti meille sitten saapui, olimme vähän sormi suussa sillä paketin mukana ei tullut suomenkielisiä ohjeita. Pienen tutkimisen jälkeen kuitenkin olimme jo perillä miten turvaistuinta käytetään ja asennetaan autoon, jotenka tämän on aika helppo käyttöinen ilman niitä ohjeitakin. Tosin istuimen kummankin puolella on helpot ohjeet autoon asennukseen kumpaankin suuntaan.

Käytössä huomatut plussat ja miinukset ;

+ Kaikki havainnot mitä teimme turvaistuimesta sitä ostaessa eivät ole käytössä itseään kumonneet. Plussa puoliin ollaan edelleen enemmän kuin tyytyväisiä.

- Käytössä korostui enemmän se haitta ettei tosiaan tästä muodostu irrallista kaukaloa. On vaatinut pieniä sumplimisia sen suhteen.
- Vöitten kiinnitys on ärsyttävä, sillä vöitten yhteen kiinnitys loksahtaa paikoilleen vasta turvavyö kotelossa. Monesti siis vöitten kiinnitystä sinne laittaessa ne lipsahtavat helposti käsistä jolloin irtovat taas uudestaan. Tästä hermostuu monesti Max kun se vain kestää.. :-D


Yhteenvetona olemme kyllä tyytyväisiä että valitsimme tämän ja varmasti jää käyttöön ihan turvaistuimen sallimaan ikään asti ja seuraavallekkin lapsellemme.

Onko teillä kokemusta kyseisestä istuimesta?

Preeco:n verkkosivuille pääset tutustumaan tästä ja kyseiseen turvaistuimeen tästä.

Ps. En kestä mikä pieni ruttu naama Max on tuossa vikassa kuvassa <3
8 kommenttia on "CARETERO DEFENDER PLUS ISOFIX TURVAISTUIN 0-18KG"
 1. Niin siis tuohan on turvaistuin jota pystyy käyttämään 18 kiloon asti, eli noin 4 vuotiaaksi asti ei 1 vuotiaaksi niin kuin kirjoitat. Ja toivottavasti silloin kun ajatte nuo vauvan turvavyöt on kiristetty kunnolla ja kulkevat oikealta kohdalta vauvan olkapäiltä. Muuten ne on ihan tyhjän kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidän nettisivuillaan lukee 1vuoden ikään. En itse osaa yhtää hahmottaa että minkä ikäinen painaa 18kiloa ja onhan se vähän yksilöllistäkin. Myös neljä vuotiaalla voipi olla tuola aika tukalat oltavat, sillä vaikka tätä saa säädettyä viiteen eri kulmaa, on itse istuin osa syvä.

   Vyöt ovat oikeilla kohdilla ja tiukasti kiinni kun ajetaan. Nyt niitä piti vain vähän vetää esiin kuvaa varten :-)

   Poista
 2. Mutta miten luulet 4 vuotiaan mahtuvan tollasee istuimee? 🙄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan mahdukkaan. En itse ole ajatellut että tämä niin pitkälle kestää kun sivuilla lukee n. Vuoden ikää. Ja kai nelivuotias enemmän painaa kun 18kiloa? 😳

   Poista
  2. Hyvin yksilöllistä. Oma 4v painaa 19kg, tunnen myös 15kg painavia.

   Poista
 3. Moikka Janette ja anonyymit!

  Kyseisen turvaistuimen ryhmä on 0+ / 1. Tämä ei siis kerro ikää, vaan painoryhmän. Taulukko liitetty alempana.
  Käyttöikä on aivan lapsen syntymästä 18 kiloon asti, riippuen lapsen pituudesta. Turvaistuin soveltuu siis hyvin vanhemmallekin lapselle kuin yksivuotiaalle. :)

  E-hyväksynnän paino- ja ikäryhmät:

  Ryhmä 0 alle 10 kg (alle 9 kk)
  Ryhmä 0+ alle 13 kg (alle 1,5 v)
  Ryhmä 1 9 - 18 kg (6kk - 4 v)
  Ryhmä 2 15 - 25 kg (3 - 6 v)
  Ryhmä 3 22 - 36 kg (5 - 11 v)

  Lähde: https://www.liikenneturva.fi/fi/liikenteessa/turvaistuimet-usein-kysytyt-kysymykset

  Suvi Preecolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos selvennyksestä! :-) Positiivinen ylläri että tosiaan menee noinkin monta vuotta, tosin onhan se vähän lapsesta riippuva juttu myös. Mutta täällä tämä on kyllä käytössä niin pitkään kuin se on turvallista :-)

   Poista
  2. Juuri näin :) T: eka anonyymi joka työkseen myös turvaistuimia myy

   Poista

Lukijat