LAPSI LAITTAA LIIKKUMAAN + MEIDÄN HARRASTUKSET.


Pienenä me tehtiin paljon retkiä luontoon ja ollaan tutkittu luonnon elämää. Vasta vanhemmalla iällä olen alkanut nauttimaan kävely lenkeistä luonnossa ja luonto tullut vielä suuremmaksi osaksi minua. Mutta silti en vieläkään voisi sanoa nauttineeni liikunnasta. En ole koskaan ollut mikään liikunnan ystävä ja liikkatunnit koulussa tuli aika taidokkaasti lintsattua.

Haluan poikani saavan liikunnasta positiivisiä kokemuksia jo varhain. Kokeilla kasvun myötä eri lajeja, ja harrastuksia. Aijon kannustaa poikaani erilaisten harrastuksien pariin mutta en aijo koskaan olla sellainen vanhempi että pakotan lapseni harrastamaan jotain vain siksi koska haluan. Eihän se enään ole yhtään kiva kokemus lapsesta. Lapseni saa harrastaa (tietty rahan puitteissa) mitä haluaa, tai olla harrastamatta yhtään mitään jos mielenkiintoa ei löydy.

Odotetaan J:n kanssa innolla kesää jolloin voidaan nakata poika kantoreppuun ja lähteä metsään retkille, lenkille, ja muuten vain käppäilemään ja ihmettelemään luonnossa olevia asioita. Onneksi myös J tykkää kaikesta luonnossa olosta ja jo kovasti odottaa että poika kasvaa siihen ikään että voi viedä hänet kalaa. :-D Luonto tulee siis olemaan varmasti myös paljon meidän pojan elämässä niin kauan kun me voimme siitä päättää. Onneksi lapsille usein ihan vain metsään meno voi olla suurikin seikkailu!

Me ollaan aloitettu uinti. Ollaan käyty sielä vasta kaksi kertaa eikä vielä osata sanoa mitä mieltä Max tästä on. Eka kerta meni todella hienosti, mutta toinen taas todella huonosti ja kerettiin olemaankin altaalla vain n. minuutin verran jos sitäkään. Mä olen meidän perheestä se innokkain osapuoli, sillä itsekkin tykkään uinnista ja meidän koko suku on kunnon vesipetoja ollut lapsena mutta tietty jos Max ei uinnin parissa viihdy niin emme tietenkään sitä jatka.Myös vaunulenkkeillään lähes päivittäin. Aina, ei edes joka päivä kiinnostaisi lähteä, mutta koska poika nukkuu paremmin vaunuissa ja ulkona päikkäreitään niin se on ns. ''pakko'' Aika usein käyn pojan kanssa yksin koska J on töissä, mutta hänen vapaillaan me lähdetään koko poppoo ja saatetaa kiertää pidempikin lenkki. Niinkuin aikasemmassa postauksessa sanoinkin niin minulle on tärkeää että Max saa päivittäin ulkoilmaa.

Tarkoitus on aloittaa äiti vauva jumppa, mutta se on vielä päällekkäin meidän päikkäri aikaan, mutta kunnes poika päättää taas muuttaa rytmejään niin hypätään varmasti mukaan tuohon ryhmään. Ollaan myös aloitettu muskari ja siellä Max viihtyy. Tykkää tarkkailla muita lapsia ja selkeesti kuuntelee musiikkia.

Eihän liikunnan ja harrastuksien tarvitse aina olla veren maku suussa treenamista. Pääasia että Max nauttii ja tykkää. Ihana näin aikuisenkin puolelta kun saa tekemistä ja lapselle aktiviteettejä arkeen.

Mitä teillä lapset nauttii harrastaa?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Lukijat