MITEN MEIDÄN PARISUHTEEN ON KÄYNNYT VAUVAN TULON MYÖTÄ?

Raskaus aikana pelkäsin tätä paljon että miten meidän käy vauva arjen myötä. Mä oon aina ollu sellainen joka tarvitsee paljon unta, ja jo yksi huonommin nukuttu yö näkyy ja kuuluu kyllä :-D Inhoan tätä piirrettä että oon niin heikko sietämään väsymystä, ja sitten kun väsyttää niin mun koko maailma kaatuu tyyliin jos lusikkakin tippuu lattialle. Soppa on siis valmis keitettäväksi ihan mistä vain väsyneenä!

Myöskään raskaus aikana meidän suhde ei ollut vahvimmalla pohjalla, mä itse kävin sellaista tunnemyräkkää läpi että ei mitää rajaa. Muutettiin yhteen raskaus aikana ja sitä täällä iltasin itkeskelinkin että onko mun pakko olla täällä että haluaisin vain omaa kotiin. Raskaus aika oli henkisesti mulle todella raskas.

Pelkäsin että mitä jos asiat väsymyksen ja uusien asioitten takia ajautuu väkisinkin siihen pisteeseen että on pakko pakata kamat ja jatkaa eri osoitteisa - halusin kuitenkin yrittää Maxin takia, ihannehan on että Max saa kasvaa, kehittyä, ja elää lapsuuttaan kummatkin vanhempansa lähellä koko ajan saman katon alla. Toki tiedostettiin myös se että jos asiat ei vain suju niin ei me väkisinkään suhteeseen jäädä, sillä myös se vahingoittaa Maxia elää huonossa ilmapiirissä. Enkä halua luoda Maxille kuvaa että rakastava, hyvä ja onnellinen parisuhde olisi sellaista.


Miten meidän suhteen on käynnyt vauvan tulon myötä?

Samalla hetkellä kun Max syntyi, meistä tuli tiimi. Tiimi joka toimii täydellisesti ja puhaltaa yhteen hiileen. Annetaan toisen olla omanlaisensa vanhempi mutta kuitenkin muutakin kuin vain isi ja äiti. Ei anneta toisen unohtaa itseään. Mahdollisetaan puolin ja toisin toiselle myös omaa aikaa ja omia juttuja. Muistetaan edelleen toisiamme arjessa pienillä yllätyksillä. Ja autetaan toisiamme Maxin hoidossa. Hoidetaan Maxia aika tasavertaisesti eikä vielä ainakaan Max ole alkanut vierastamaan jompaa kumpaa meistä, vaan viihtyy kummankin kanssa ihan yhtä hyvin. Tietty joskus on hetkiä kuin vain äiti tai isi kelpaa. Pidetään huoli ettei toinen kuormitu arjessa liikaa.

Toki on meilläkin ollut väsymyksestä johtuen tiuskimista tai jotain pientä kinaa, mutta ei olla vielä kertaakaan riidelty tai ollut sellaista mitä raskaus aikana kuvittelin. Max on lähentänyt meitä ja itseasissa meillä on läheisyyttä nykyään enemmän kuin koko raskausaikaan. Pieniä kosketuksia pitkin päivää, haleja arjen keskellä, ja yö unille nukahdetaan käsikädessä. Sanoinkin yks ilta J:lle että en mä osaa enää nukahtaa ellen tunne sitä siinä lähellä, ja tää on tosi harvinaista mulle joka on ennen rakastanut nukkua yksin.

Vielä emme ole kertaakaan viennyt Maxia hoitoo ja ottanut yhteistä aikaa, mutta kunhan Max kasvaa niin varmasti pidetään yhteisiä hetkiä ja treffi iltoja. Nyt meidän yhteiset hetket koostuu lähinnä niistä kun Max nukkuu, mutta näin se nyt vielä menee jonkin aikaa. On ihanaa jo ihan vain se että pääsee yhdessä saunaan, tai illalla keritään yhdessä katsomaan telkkaria. Näitä pieniä juttuja ja hetkiä on oppinut arvostamaan tämän 3kk aikana.


Tiedostan myös sen että vauva arkea on mennyt vasta sen 3kk ja varmasti tulee eteen tilanteita mistä riidellään kunnolla, tulee hetkiä kun kumpikin väsyy sillä hetkellä toiseen ja toinen vain ärsyttää. Mutta ne on normaaleita tilanteita enkä enään pelkää sitä miten meille käy, tai pärjätäänkö me. Meistä on 3kuukauden aikana muodostunut tiimi, joka ei ihan pienistä horju.

Etukäteen ei siis kannata surea tai pelätä miten suhteen käy. Myös kaikki on niin vauvasta riippuvaa. Koen että sen tiimoilta me ollaan päästy helpolla, sillä Max voisi olla paljon hankalampi, mutta myös iso vaikutus jaksamiseen arjessa ja se että voidaan hyvin myös yksilöinä ja sitä kautta yhdessä on ihan siitä riippuvaa miten pyöritetään yhdessä arkea. Ja me pyöritetään sitä hyvin, tiiminä - yhdessä!

Miten vauvan tulo on vaikuttanut teidän parisuhteeseenne?


2 kommenttia on "MITEN MEIDÄN PARISUHTEEN ON KÄYNNYT VAUVAN TULON MYÖTÄ?"
 1. Hei!
  Täällä yksi vauvahaaveilija jota mietityttää myös parisuhde lapsen tulon jälkeen mutta tämä postaus avasi silmiä hieman. Turha stressata jo valmiiksi, ei tiedä minkälainen vauva on sekä asiat rullaavat omalla painollaan ja aina asiat ovat jotenkin lutviutuneet. Mutta kun on tälläinen miettikä/stressaaja, kaikenmoiset asiat pyörivät mielessä.


  Hyvää keväänjatkoa koko perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kanssa yksi miettijä ja stressaaja.. helpommin sanottu kuin tehty että turhaa niitä asioita on etukäteen miettiä.. :/ mutta älä ainakaan luovu vauvahaaveistasi tälläisen asian takia, kaikki menee omalla painollaan <3

   Ihanaa kevään jatkoa myös sinne !

   Poista

Lukijat