MEILLÄ SYÖDÄÄN KIINTEITÄ!

Tarkoitukseni oli täysimettää puoleenvuoteen saakka, mutta 4kk neuvolassa sanottiin että moniallergia perheissä kiinteiden alottaminen suositellaan juurikin tässä 4kk iässä. Mä olen itse moniallergikko ja en edes muista kaikkea mille olen allerginen :-D Jotenka päätettiin sitten että aletaan maistelemaan kiinteitä. Näin meidän pojalla olisi pienemmät riskit saada itse tuhat ja yksi allergiaa. Jotenka tässä vaiheessa jouduin luopumaan toiveestani 6kk täysimetyksestä ja mennä lapsen parhaaksi.

Eka tämä tuntui pahalta ja koin että mies astuu mun reviirille - sillä ainoa kuka pystyy lapsemme ruokkimaan olen minä. Ne hetket on vain mun ja Maxin hetkiä eikä kukaan muu pysty niitä hetkiä hänelle luomaan. Nyt myös mies pystyy hoitaa taas yhden asian enemmän ja minua tarvitaan taas vähän vähemmän. Mun pojasta tulee hurjaa vauhtia isopoika.


Mutta kun olen konkreettisesti nähnyt että miten pieniä annoksia oikeesti hänelle vielä menee niin voin melkeen sanoa että täysimetän vieläkin. Me ei olla nostettu määriä, vaan joka päivä annetaan se 1-2tl ja kun hän on puolivuotias niin aletaan sitten nostamaan kiinteittenkin määrää. Tarkoitus nyt on maistella ja saada ärsykkeitä suoleen, ja vähennettyä allergioiden riskiä.

Mä oon ennen raskauttakin tiennyt että haluan tehdä pojalleni ruuat itse. Näin ollen tiedän varmasti mitä niissä on ja hän saa parasta mahdollista. En koe niitten tekemistä lainkaan mahdottomaksi, vaan oikeastaan se on paljon helpompaa mitä monella ihmisellä ajatuksena on. (Haluun nyt samaan syssyyn painottaa että ei, en pidä niitä vanhempia yhtään huonompina jotka ostavat purkkeina lapsilleen ruuat.) Me ollaan maisteltu bataattia ja porkkana, mutta kumpikaan niistä ei oikeen ole herran makuu.

Minkä ikäisenä teillä on aloitettu maistelemaan kiinteitä?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Lukijat