TASSUTTELU UNIKOULU.

Meillä on heräilty puolen tunnin - tunnin, max kahden tunnin välein pian neljä kuukautta. Omat voimavarat alkaa olla loppu, mielenterveys koetuksella. Oon itku herkkä, mun maailma kaatuu pienimpiikin vastoinkäymisiin, en muista enää sanoja ja puhe takkuaa, räjähtelen ihan turhista asioista, oon kiukkunen ja koko ajan vihanen. Ja mikä eniten harmittaa niin en jaksa olla Maxille paras mahdollinen äiti, mitä jaksaisin jos saisin kunnon unet. Oltiin kokeiltu vaikka ja mitä tuloksetta, paitsi unikoulua.

Unikoulu oli mulle alkuun kauhusana enkä missään nimessä halunnut lähteä kokeilemaan sitä Maxille. Käsitys unikoulusta kun oli että huudatetaa vaan lasta yksin makkarissa ja odotetaan että hän nukahtaa itkuunsa. Ei mulla ole sydäntä siihen. Kuitenkin eksyin lukemaan unikouluista ja löysin sieltä ihanan lempeän ja meidän näköisen unikoulun. Kuitenkin tuntui että voimat olivat niin loppu että en jaksanut lähteä edes unikouluttaa. Ja ajatus tuntui vieläkin vieraalta. Ajoittain palasin lukemaan ohjeita unikouluun ja se kyti mun takaraivossa. Miehellä alkoi perjantaina loma ja päätettiin että kokeillaan.

Sovellettiin vähän tätä tassuttelu unikoulun ohjeita ja mikä meistä tuntui hyvältä. Yleensä mä nukutan Maxin, tissitellään vielä vikat maidota ja hän rauhottuu sitten viereeni ja siitä siirrän sitten omaa sänkyyn. Mies sitten hoitaa heräämiset, sillä hän ei haise maidolta jotenka Max todennäköisesti rauhottuu paremmin miehen kanssa, eikä osaa samalla tavalla vaatia sitä maitoa häneltä. Ideana on  se että kun Max herää, mies tarjoaa tuttia ja pitää kättää Maxin pyllyllä/selälle. Silittelee ja puhuu rauhoittavasti ja vasta kun Max alkaa hysteeriseen itkuun niin mies nostaa hänet sylii, rauhoittaa ja laskee takas sänkyyn. Ja tämä toistetaan niin kauan kunnes Max nukahtaa. Mä nukun itse unikoulun ajan sohvalla.

Tassuttelu unikoulussa ei saisi syöttää seittemään tuntii, mutta mun tarkoitus ei ole vielä lopettaa yösyöttöjä, vain pidentää välejä. Mä syötän Maxin kello 23 & puol 4.(tämä rytmi löytyi kolmantena yönä.) Nostan hänet rinnalle kun hän nukkuu, eli herätän syömään. Ideana tässä on se että vauva ei ymmärrä miksi joskus saa herättyään tissiä ja miksi joskus taas ei, ja hän oppii myös siihen että aikansa kun tässä kitisee niin saa tissiä kuitenkin. Alkuun pelkäsin minkä itkukohtauksen saan kun meen herättää mutta hän inahtaa ja käy sitten tissille ja laskiessani hänet takas sänkyy, alkaa vain nukkumaan.


Miten meillä meni?


Ensimmäinen yö - Asennoiduttiin jo siihen ettei kukaan täällä nuku seuraavana yönä, mutta se menikin shut kivuttomasti. Max nukahti 9, heräsi ensimmäisen kerran jo 10, jolloin tyytyi tuttiin. Kävin syöttämässä 23, ja puoli 2 koska menin kellosta sekasin ja ajattelin jotenkin sen olevan puoli 3 ja voin mennä jo syöttämään. Heräsi puol 4 aikaa ja huusi kun hyeena puolitoista tuntia, eli nukahti takaisin 5 ja heräsi puoli seittemältä.

Toinen yö - Nukahti 20:45 ja nukkui 23 asti kun kävin syöttää. Heräsi kaksi kertaa ennen toista syöttöä mutta oli tyytynyt tuttiin. Kävin syöttämässä 3 ja sieltä asti nukkui sitten puoli seittemään.

Kolmas yö -
Aina sanotaan että tulee takapakkia, niin tämä oli se yö! Nukahti 20:45, heräsi 21:40 mutta tyytyi tuttiin, heräsi uudestaan puoli 11 ja muutaman huudon kautta nukahti takaisin. Syötin 23 ja kävin syöttämässä uudestaan puoli 4. Max oli heräilly koko yön tunnin välein mutta aina tyytynyt tuttiin eikä kummempia itkuja ole ollut. Heräsi kuudelta.

Neljäs yö - Tässä vaiheessa kokeiltiin että tyytyiskö Max tuttii läpi yön. Musta tuntui tyhmältä herättää toinen syömään. Ajatus oli että nimenomaan kokeillaan, mutta jos se yltyy ihan itkuksi niin en mä toista nälässä pidä. Nukkumaan käytii puoli 9 aikaa, ja heräiltiin läpi yön tunnin välein, mutta aina tyytyi kuitenkin tuttiin. Herättiin kuudelta.

Viides yö -
Nukahti puoli 9 ja heräsi koko yönä vain pari kertaa ja tyytyi tälläkin kertaan tuttiin. Heräsi puoli 7.

Kuudes yö -
Nukahti 20:45 ja oli taas vähän levottomampi yö, mutta tyytyi aina tuttiin. Herättiin 7 maissa.

Eli meillä ei enään öisin syödä! Kuudennen yön jälkeen siirryin makkariin nukkumaan, ja nyt viime päivät on mennyt iha läskiksi koko unirytmin kanssa. Päivisin ei meinata nukkua ja illalla käytäisi taas 19 yö unille, ja herättäisiin jo ennen neljää - puoli viiden aikaan. En tiedä sekottiko tämä unikoulu nyt koko rytmin ja Max hakee uutta, vai onko menossa jokin vaihe taas, vai mistä on kyse.

On kuitenkin ollut ihanaa saada nukkua. Pari kertaa heräillään aikalailla yössä, mutta niin tämän ikäisen vielä kuuluukin. Vaikka alkuun ajatus unikoulusta kuulosti tosi raadolliselta ja nounou jutulta, niin en kadu että päätettiin katsoa miten tämä meillä toimis. Päästiin paljon helpommalla mihin oltiin varauduttu, ja jos tosiaan yöt pysyy tälläisinä että muutaman kerran heräillään, mutta tyydytään tuttiin niin halleluja! Ehkä mäkin sitten pikkuhiljaa alan nousta täältä ikuisesta univelasta taas omaks itsekseni joka jaksaa olla äiti Maxille! <3
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Lukijat