Jouluperinteet!

Meidän suvussa on tasan kaksi perinettä. Kummatkin on lähtösin mummilta. Toinen perinne on kesällä, ja me kutsutaan niitä perinnepäiviks. Tarkoitus on mennä mummin (jatkossa vaarin) mökille koko suvun voimin. Syödään, saunotaan, uidaan, pelaillaan, vaihdetaan kuulumisia ja nautitaan yhdessä olossa. Toinen on näin joulun alla, ja tätä me kutsutaan joulupuuroksi. Sillä tämä perinne on aina näin joulun alla, jopa joskus on aattoaamunakin ollut. Meillä on kattila täynnä puuroa, syödään yhdessä, vaihdetaan kuulumisia, ja nautitaan toistemme seurasta. Nää perinteen on niin kivoja. 
Lauantaina meillä oli joulupuuro & tänä vuonna se pidettiin isin luona. Tää joulupuuron olinpaikka aina vaihtelee, ettei yhdelle perheelle tule joka vuosi sama vastuu ja työ tämän kanssa. Ja kyllä tätä puuroa olikin ikävä jo vuoden jälkeen. Mä en kamalammin puuro ihmisiä ole, mutta riisipuuro on jotain niin hyvää! Isi pakkasi mulle puuroa rasiassa kotiin ja kaikki on kyllä jo syöty :-D
Tarkoituksenahan näissä perinne jutuissa on rauhottua yhteen suvun kanssa kun kaikkilla on kuitenkin se oma arki, omat menot, työt ja velvollisuudet. Nää päivät/hetket on kuitenkin vaan pyhitetty sille yhdessä oloon ja kuulumisien vaihtoon. 

Onko teillä jotakin jouluperinteitä? Mitä?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Lukijat