HEMMETIN RASKAUS - RV 28

Täällä on meneillään rv 27+4 ja oireet vain pahenevat. Eilen alkoi pieni verinen vuoto jonka takia lähdettiin käymään näytillä. Kaikki hyvin, mutta sain nostelukiellon loppu raskaus ajaksi. Mulla on nyt ollut kolme viikkoa viimeistä harjoittelua takana päiväkodissa kaikista pienimmillä (1-3vuotiaat) jotenka nostelulta ei voi välttyä. Vielä olisi kaksi viikkoa jäljellä ja mun pitäis olla valmis lähihoitaja. No tämä nostelukielto muutti asioita ja aluksi näytti siltä että en valmistu ollenkaan ennenkuin vauva syntyy.  Kumpaakaan isompien ryhmään en meinannut aluksi mahtua tai kukaan ei voinnut olla ottamassa näyttöä vastaa. Pienet paniikki itkut siinä pääsi että voiko tää oikeesti olla todellista että vain kaksi viikkoa jäljellä että olisin valmis mutta en silti valmistuisikaan.. Valmistumis juhlapäivä oli jo lyöty lukkoon, kämppä irtisanottu niin että kerkeen valmistumaan (sillä päiväkoti on melkee oman talon takapihalla, enkä pääsisi J:ltä kulkemaan helposti harjoitteluun..) ja muutto siihen perään.

Kuitenkin onneksi minulle löydettii tilaa ja näytön vastaanottaja, ja valmistuminen ei veny kuin viikolla max kahdella. Se että miten pääsen sitten J:ltä töihin on vielä pieni järjestely kysymys, mutta sen ammatin saaminen on tässä nyt tärkeintä. Siis tietty heti sen jälkeen että vauva pysyy matkassa!
Mä alan olemaan jo todella kipeä, voimaa huonosti ja mielenterveys vaakalaudalla. Nyt kun joudun tekemään näyttösuunnitelman uusiks soveltaen toiseen ryhmään, + muita loppu koulutehtäviä, muutto, epävarmuus tulevasta, kaikki  kivut... En oikeesti rehellisesti sanottuna tiedä miten jaksan enään kauaa. Harjoittelu päivien jälkeen olen yleensä niin kipeä että en voi muuta kuin viettää loppu illan sohvan omana. Siis ihan asennon vaihtaminen sattuu.. 

Tuntuu että tässä raskaudessa ei mikään ole voinnut mennä helposti, vaan kaikki on pitänyt mennä vaikeimman kautta.. Onneksi kuitenkin oksentelu on enään satunnaisien aamujen vaiva jos on ihan pakko jotain positiivista kaivaa.

Vielä olisi 87 päivää laskettuun..
4 kommenttia on "HEMMETIN RASKAUS - RV 28"
 1. Järki käteen nyt siellä! Minun on hyvin vaikea uskoa että valmistut lähihoitajaksi kun ajattelet tuolla tavoin.Raskauden jatkuminen ja vauvan hyvinvointi on nyt se tärkein asia eikä se miten ja milloin valmistut! Nyt yrität kaikkesi että synnytys ei käynnisty vielä moneen viikkoon eli otat iisisti,otat tosissasi sen nostelukiellon ja jos supistelee kivuliaasti ja vuotelet niin unohdat ne kouluhommat. Jos vauvasi nyt syntyy niin hän on sairaalassa useita viikkoja ja tehohoidossa. Sen rinnalla on aivan sama vaikka valmistumisesi myöhästyy! Töitä kyllä ehdit tehdä kymmeniä vuosia. Aseta nyt asiat tärkeysjärjestykseen niin et kadu myöhemmin! Stressi ei ole hyväksi vauvallekaan. Täysin stressaamatta et voi tuossa tilanteessa varmasti olla mutta pysähdy,hengitä ja ajattele nyt järjellä! Tämä tuntuu nyt kovalta tekstiltä,mutta tiedän mistä puhun. Toivon sinulle mahdollisimman hyvää loppuraskautta.Kaikkeen et voi vaikuttaa mutta vaikuta siihen mihin voit! Tulet rakastumaan siihen tulevaan pieneen ja silloin ymmärrät mitä tarkoitin.
  hoitaja vauvateholta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järki käteen myös nyt sielä! Tottakai mä tiedostan ton asian ja sanonkin tuolla että tärkeintä on että vauva pysyy matkassa, mutta silti psyykkinen vointi on sitä mitä on ja tässä siitä rehellisesti kerron. Kuitenkin pitäen tärkeänä vauvan hyvinvoinnin. Enkä ole nostokiellon jälkeen myöskään nostellut !

   Poista

Lukijat