JOUDUTAANKO MEILLÄ SEKTIOON?

Viime viikolla en ollut tuntenut pojan liikkeitä puoleentoista päivään. Tein liikelaskentaa, ja yritin tökkiä häntä mutta sekään ei tuottanut tulosta. Soitin neuvolaan ja kysyin miten toimitaan, että tuunko näytille, jos kuunneltais esim. sydänäänet, mutta hän ohjasi mut suoraan äippäpolille. Lähdin näytille ja jouduin suoraan käyrille mikä vähän pelästytti mut koska mä oon aina luullu että sinne joudutaan vasta kun tullaan synnyttämään :-D Ekaksi sydän ääniä ei meinannut löytyä, mutta sitten kun ne löyty nii olivat todella hyvät!

Kävin lääkärin luona joka sitten ultras ja todettiin että poika on sielä todella kummallisessa asennossa. Hänen päänsä on mun oikean kylkiluun alla, ja peppu vasemmalla puolella n. puolessa välissä vähän alaviistoon ja kaikenlisäksi vielä selkäranka mun vatsaa vasten, kasvot ja muu vartalo mun selkää päin. Jonka takia en siis ole tuntenut liikkeitä, koska potkut tms katoaa sinne koska sielä on niin paljon ''tyhjää'' tilaa. Hänen päänsä olen tuntenut viikon verran kylkiluun allani sillä se on aivan tossa pinnalla ja hankaloittaa istumista kun ei jousta samalla tavalla liikkeen mukana kuin muu maha. Hän vielä on kaikenlisäksi todella ylhäällä, ihan mun kylkiluiden alla jotenka olo on todella epämukava ja tuntuu lähes koko ajan että happi loppuu kesken.

Lääkäri totes siinä sitten että jollei hän ole kääntynyt synnytystapa arvioon mennessä (joka on 21.12) niin yritetään häntä kääntää ja sovitaan sektio aika. Sektio pelottaa mua paljon enemmän kuin itse synnytys. En ole miettinyt sektiota edes vaihtoehtona vaikka tiedän että se mahdollisuus toki on. Ja mielummin suunniteltu kuin hätäsektio, mutta jos saisin valita niin haluaisin ihan alatiesynnytyksen. Haluaisin tuntea ne oikeat supistukset, ja käydä läpi sen ''normaalin'' synnytyksen kulun, myös olen suunnitellut, ja valmistautunut siihen. Haluan lapseni rinnalle heti, enkä vasta kahden tunnin jälkeen kun minut päästetään heräämöstä, haluan nähdä ensimmäisen pesun ja hänen ensihetket. Tiedän ettei pojalla ole isänsä kanssa mitään hätää, mutta haluaisin olla vain siinä mukana. Mutta tottakai kaikkein tärkeintä on että poika pääsee turvallisesti maailmaan, ja jos se on sektio niin sitten mennään sillä. Toivon kuitenkin todella paljon että poika kääntyis oikein päin ja sektiolta vältyttäisiin.

Oletko sinä synnyttänyt sektiolla?
Millainen kokemus sinulle jäi siitä?
9 kommenttia on "JOUDUTAANKO MEILLÄ SEKTIOON?"
 1. Olen synnyttänyt esikoisen kiireisellä sektiolla, ei huonoja muistoja. Toipuminen sujui hyvin jne. Ja pystyin sen jälkeen vielä synnyttämään alakautta toisen lapsen, hyvin meni sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että kaikki on mennyt hyvin ja olet päässyt vielä synnyttämään alateitsekkin :-)

   Poista
 2. Kenellä teillä? Onko sielä joku muukin raskaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hekoheko.. Kyllä tämä yhtälailla J:tä koskettaa vaikkei hän siinä pöydällä leikattavana makaakkaan.

   Poista
 3. Ensimmäinen lapseni syntyi hätäsektiolla. Kaikki sujui niin nopeasti ettei siinä ehtinyt murehtia että hyvin alkanut synnytys päätyikin leikkaukseen. Sain vauvan heti herättyäni heräämöön viereeni ja imetyskin lähti heti hyvin käyntiin. Toivuin tosi nopeasti sektiosta. Toinen lapseni syntyi alateitse. En ehtinyt saada toivomaani epiduraalia ja yli tunnin ponnistusvaiheen jälkeen vauva syntyi. Muistan että tunne oli ihan eri kun esikoisen kanssa. En olisi halunnut vauvaa heti rinnalleni, olin niin uupunut. Kului vuorokausi että aloin kokea vauvan omakseni. Toipuminenkin oli paljon hitaampaa kuin sektion jälkeen. Mulle siis sektiosta (vaikka oli hätäsktio) on jäänyt parempi kokemus kuin alatiesynnytyksestä. Nyt kolmannen laskettu aika lähenee ja jos saisin valita niin sektiolla synnyttäisin. Toki kaikki on niin yksilöllistä. Mutta oma kokemukseni on tuollainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ''hyvä'' puoli tosiaa hätäsektioissa on että ei kerkeä pelätä kun kaikki tapahtuuniin äkkiä ja sinut nukutetaan jolloin et tiedä mistään mitään. Ahaa, jännä! Kiva kuulla että sektio on ollut noinkin positiivinen kokemus sielä :-)

   Poista
 4. Juu eka oli hätäsektio. Sen lisäksi 2 suunniteltua sektion ja seuraava on myös suunniteltu leikkaus.. Kaikki menneet hyvin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, ehkä täälläkin siis selvitään jos sellainen on edessä!

   Poista
 5. Saat suunnitellussa sektiossa lapsesi ihan heti rinnalle ja pitää hänet siinä koko ajan. T: elektiivisellä sektiolla synnyttänyt

  VastaaPoista

Lukijat