LAPSUUSAJAN JOULUHERKKU - TIKKUNEKUT!

Kuinka moni muistaa tikkunekut? Ne siirapista ja sokerista tehdyt? Tai kuinka monen lapsuuteen ne kuului?
Meillä on perhetuttu joka on tehnyt joka joulu täällä Lahden joulumarkkinoille tikkunekkuja ja myynnyt sielä niitä, ja lähes joka joulu me saatiin häneltä muutamat tikkunekut, taikka sitten vanhemmat ostivat häneltä meille. Näin aikuisempana itse en enään näistä välitä mutta J on puhunut pitkin talvea että haluaisi maistaa kyseisiä karkkeja että onko ne edelleen niin hyviä kuin lapsena.

Pistin asian korvan taakse ja aloin etsimään kyseisiä tikkunekkuja muutamista kaupoista mutta en löytänyt aitoja alkuperäsiä jotenka ei auttanut muu kuin ryhtyä itse hommiin, onneksi resepti näytti helpolta - sillä oon ihan peukalo keskellä kämmentä keittiössä :-D Kasasin tarvikkeet ja lähdin äitille tekemään näitä ettei J:n pieni extra joululahja paljastuisi.

TARVITSET : 

Puutikkuja tikkarin tikuks, myös kovat paperiset pillit käy.
Leivinpaperia.
Kulhon / mukin johon laittaa sokeria johon saa tötteröt pystyy.
50g voita.
2dl sokeria
1dl tummaa siirappia.
2dl kuohukermaa.
Kannattaa aloittaa kierittämällä tötteröitä leivinpaperista, ja asetella ne valitsemallesi alustalle pystyyn. Kun olet tehnyt tämän voit aloittaa taikinan tekemisen paistamalla eka voin, ja kun se on sulanut kattilaan kaadat sekaan sokeri, kerman ja siirapin. Sekoittele seosta n.20minuuttia. Seos on valmista kun tiputat tipan kylmään veteen ja se kovettuu heti. Lusikoi seos tötteröihin ja laita jääkaappiin kovettumaan. Mulla meni noin tunnin verran kun tikkunekut olivat valmiita paketoitavaksi :-)

Tästä ohjeesta tulee n. 12 pientä tikkunekkua.

Eikö kuulostakkin helpolta ja vaivattomalta? ;-) Suurin duuni taitaa olla seoksen saaminen irti kattilasta, jotenka kannattaa valita kattila jolla ei ole niin väliä jos sen joutuuki heittämään pois!

Vielä kerkeät hyvin tekemään jouluksi tikkunekut juhlapöytään!

Ihanaa joulun odotusta <3
2 kommenttia on "LAPSUUSAJAN JOULUHERKKU - TIKKUNEKUT!"
  1. Ihana ohje, taisivat olla aika herkullisia ❤️

    VastaaPoista
  2. joo nämä on mennyt jo parempii suihiin muutama päivä sitten :-D Käsky vain kävi että lisää!:-D

    VastaaPoista

Lukijat