MEILLÄ ASUSTAA VIISIKUINEN HURMURI.

Max täytti maanantaina viisi kuukautta ja on niiiin outoa että hän on ihan pian puolivuotias. Meidän iso pieni poika on siirtynyt omaan sänkyy sivuvaunu menetelmänä meidän viereen nukkumaan. Hän pyörii, hyörii, potkii ja lyö unissaan ja kyllästyin siihen että mä nukuin useana yönä sohvalla. :-D Hän ei ollut moksiskaan tästä siirrosta.

Viikon verran hän on muuttanut omia rytmejään ja ollaan takas saatu ihanan pitkät päikkärit, yö unille käydään puol 8-puol 9 aikaa ja heräillään yöllä vieläkin tuhat kertaa mutta syödään vain 1-3 kertaa. Vaikka yö unille käynti on siirtynyt 1,5h verran, niin aamut alkaa ihan yhtä aikasiin. Hereillä olo ajat on alkanut pidentymään - juuri sain hänet unille 3h hereillä olon jälkeen ja ennen hän on valvonut 1-max2h ja sitten taas päikkärit. (edit. nukkui 15 minuuttia ja nyt touhuaa sohvalla mun kanssa :-D)

Kiinteitä syödään koko ajan paremmin ja lemppareiksi onkin osottautunut kurkku ja parsakaali. Eilen omenaa, ja tänään banaania meni enemmän masuu kuin ruokalapulle. Vielä mennään pienillä määrillä, ja jos kuukauden päästä sitten otetaan puurot ja lihat tms. mukaan.


Viime kuukauden verran on ollut aivan ihanat säät ja ollaa oltu ulkona tosi paljon. Ollaa käyty eläinpuistoissa, rannalla, puistossa, keinuttu, kokeiltu hiekkaa varpaillaa, uitettu varpaat järveen, kokeiltu nurmikkoa - ylipäätään ihmetelty maailmaa. Ja tää on niin huippua kun Max tajuaa jo ympäristöstään ja hänen kanssaan pääsee kokeilemaan, ihmettelemään ja tutkimaan uusia juttuja.

Max on edelleen tosi hymyileväinen vauva, koko ajan nauretaan enemmän ääneen, lattialla viihdytään välillä yllättävänkin pitkään tutkimassa leluja, seistä haluttaisi koko ajan ja siinä hän onkin jo super hyvä, ikenetkin jo kutisee, mahalleen kääntyminen käy koko ajan helpommin ja käsikin osataan välillä jo siirtää alta pois, hän tajuaa koko ajan enemmän asioita ja osoittaa omaa tahtoaankin. Häneltä on jo leikattu hiuksiakin, kun tuli silmille.

Tietyt luonteen piirteet alkaa jo näkymään ja tietyissä asioissa hän on kuin isänsä, ja tietyissä minua. Max aina kattoo eka paikoiltaan asioita ja sitten vasta käy varovasti tutkimaan tai ottamaan kontaktia vieraampaa ihmiseen, kärsivällisyyttä herralla ei ole ja asioista kiihdytään nollasta sataa. Hän on super ihana viisikuinen <3

Viis kuukautis neuvolassa hän oli 7590g ja 65,6cm.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Lukijat