SEITSEMÄS DETOX VIIKKO - RENTOA JA SEESTEISTÄ OLOA.

Mä tuun tän postauksen kanssa super myöhässä, sillä tällä hetkellä vedellää viimeistä valmennus viikkoa. Minä että meidän mini mies on ollut jonkin sortin vatsataudissa & arki on rullannut hirveetä vauhtia eteenpäin. Mutta just nyt mulla on hetki aikaa tähän. Vein just Maxin nukkumaan miehen viereen makkariin. Istun meidän terassilla, sade ropisee kattoon, ja ilma on ihanan viileää.

Mä en oo koskaan ollut kovin hyvä rentoutumaan. En oo osannut. En oo koskaan ollut mikään jooga hiljentyjä tyyppiä. Mutta tällä hetkellä, sekin tuntuisi melkeen jo unelmalta että pääsisin tunniksi vain hengittelemään kun joku höpisee taustalla ohjeita. Tuntuu että voisin tarvita joka viikkoon yhden sellaisen tunnin missä saan vain olla, hengittää. Ilman että kukaan tarvitsee mua.

Liian usein elämässä juoksee sinne ja tänne. On velvotteita, on harrastuksia, on sosiaalinen elämä, ja vasta lomalla rentoudutaan. Ollaan burnoutin partaalla vasta kun pysähdytään miettimään asioita. Sieltä palautuminen onkin sitten jo pidempi prosessi. Eikö siis olisi helpompaa hiljentyä ja rentoutua useamman kerran kuukaudessa hetkeksi, kuin kuukausiksi jotta jaksaa taas nauttia elämästä? Olla läsnä itselleen ja ympärillä oleville ihmisille?  Helpommin sanottu kuin tehty. I know.

Harjottelen vasta itsekkin näitä asioita ja tuntuu etten ole edes nukkuessani rentoutunut vaan olen koko ajan valmius tilassa. Valmius tilassa vastata pojan tarpeisiin. Valmius tilassa lähtemään esim sairaalaa jos sellainen tilanne tulee keskellä yötä. Musta on tärkeää että arjessa olisi paljon hetkiä jossa sä rentoudut. Esim. Jos sauna on sulle rentouttava paikka - sauno useampi kerta viikossa jos se on mahdollista, jos juokseminen on sulle rentouttava tapa - juokse useampi kerta viikossa, jos rentoudut viltin alla kattoessa leffoja nii tee sitä!


Mun yks ystävä sano hyvin yks päivä -  ''Mä taas koen että saan enemmän siitä mitä mun arki on. Et suurin osa elämästä on sitä ja haluun et siit pystyy nauttimaan ja et se on mieleistä kaikin tavoin eikä sillee et elämä on kivaa vaan silloin kun on jotain juhlaa/matkusteluu.''

Arki ei katoa mihinkään. & sitä tää elämä suurimmaks osaks on. Eli luo arjestasi mahdollissimman helppoa, ja rentoa, jotta jaksat ja voit mahdollisimman hyvin <3

''Eläminen rentona tarkoittaa, että fysiikassa kaikki toimii optimaalisesti ja näin olet valmiudessa toimimaan tarvittaessa, sekä antamaan olotilan olla perustavanlaatuisesti iloinen. Kun elämme rentona mm. hormonitoimintamme on tasapainossa, liikunnasta nauttii sitä tehdessä sekä palaudumme harjoituksesta hyvin. Eläminen rentona on joustavuutta mielemme kanssa. Kun elämme rentona näemme isompaa näkökulmaa, emmekä kamppaile omassa päässämme mahdollisesti olemattomien "katastrofien" kanssa. Eläminen rentona antaa tunteillemme luvan tulla nähdyksi ja itsemme ilmaistuksi totuutemme mukaisesti läsnäolevalla hetkellä. Kun elämme rentona, emme jää kiinni tunteisiin vaan otamme sen tarjoaman viestin ja siirrymme oikeaan aikaan eteenpäin luottaen, että elämä kantaa.''


  • Mulla on ollut vuosia vatsa ongelmia joihin ei ole löydetty lääkärissä mitään syytä. Oon nyt viikon verran kokeillut maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota mutta tuntuu että olo on joka päivä pahempi :-D Juuri tälläkin hetkellä pidättelen suunnilleen oksennusta.
  • Oon syönnyt paljon riisikakkuja, kaura/soija pohjasia joqurtteja, kanaa, porkkanaa ja riisinuudelia, puhdasta kauraleipää ja tuntuu kun tän koko viikon olisi ollut nälkä lakossa.
  • Tuotteita on ihan mieletön valikoima - yllätyin ihan positiivisesti mitä kaikkea onkaan tarjolla. Paljon opittavaa! & maisteltavaa.
  • Ja ai että kun aamukahvi maistuu paremmalta Oatly ikaffe kauramaidon kanssa. Myös gluteenittomat ja maidottomat letut on aivan super hyviä, jopa parempia kuin perus letut. Että vaikka tästä ruokavaliosta ei olisi apua, niin oon löytänyt muutaman lempparin mikä varmasti jää vaikka muuten siirtyisin taas maitoon ja vilja ruokavalioon.
  • Ja oikeesti, ruuassa ei maistu mitenkään se että se on tehty gluteenittomasti ja maidottomasti. Jotenka ehdottomasti kokeile - saatat yllättyä!

    *Yhteistyössä Unelma itsestä.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Lukijat