PUOLIVUOTIAS?!?!

Siitä on puoli vuotta & yksi päivä kun sain sinut ensimmäisen kerran syylini. Olit niin pieni, niin hento ja niin söpö. Mietin että sinäkö nyt olit mun yhdeksän kuukauden oksennus tauti? Miten näin pieni ja söpö voi aiheuttaa niiiiin kamalan olon? Hamusit rintaa ja välillä availit silmiäsiä ja katsoit meitä silmiin. Loppu päivän makasit mun rinnalla enkä ollut koskaan aikasemmin elämässä tuntenut jotain niin hyvää tunnetta kuin sinä siinä tuhisemassa. Yöllä itkin kun ikävöin sua niin vaikka vain tuhisit siinä vieressä. Oisin halunnut ottaa sut syliin, nuuskutella, ihmetellä ja pusutella sua. Vielä puolen vuoden jälkeenkin minulla kerkee välillä tulla ikävä sua yön aikana.

Tiesin ettei paluuta enään olisi samaan elämään kuin ennen sinua. Tiesin että kaikki tulee kovasti muuttumaan, mutten tiennyt eikä mulla ollut aavistustakaan että miten. Puoli vuotta on ollut raskasta aikaa, mutta myös niin rakasta aikaa. Mun on vieläkin ajoittain vaikea ymmärtää sitä että sä olet oikeasti mun etkä vain lainassa. Että ihan oikeasti mä olen äiti. Etkä ole ainoa joka on oppinut uusia taitoja, sillä sinä opetat meitä päivittäin. On ollut ihana oppia tuntemaan sua, on ollut ihana katsoa sun kanssa maailmaa lapsen silmin, ja olet opettanut minulle itsestäni asioita.Kiinteiden syöminen menee koko ajan paremmin, olet alkanut tykkäämään useammistakin ruuista. Eilen aamu aloitettiin puurolla jota hän vähän kako, mutta eiköhän sekin siitä. Varpaita hiplataa, ja eilen ekaa kertaa yritti niitä työntää suuhun mutta ote lipes. :-D Pari kertaa on kääntynyt vahingossa vatsalta selälleen. Hän osaa juoda nokkamukista itse, seistä tukea vasten ja istua maassa nojaten käsiinsä. (hän ei itse vielä osaa niihin asentoihin mennä, mutta pysyy jos me hänet laitetaan.)
Paljon jo nauretaan ja höhötetään ääneen, kutistaan kyljistä, kainaloista ja jalkapohjista. Äitin poskea maistellaan, maissinaksut on lemppareita ja tulee itku jos sen vie kädestä, ja selkeesti jo muistetaan esim lauluja mitä ollaan lauleltu.

Rytmejä vielä haetaan mutta aamuisin herätään puol6-6 aikaa, ekat päikkärit 8 aikaa, toiset 11-12 aikaa ja ne ovatki päivän pisimmät ja jos vielä 5 vedetään pika päikyt niin nukkumaan mennään puoli 8-8 aikaa ja jos vikat päikkärit skipataa niin nukkumaan mennään puol 7-7 aikaa. Öisin herätää n. 1-2h välein, jos hyvä säkä käy niin 3h. Hulinoidaan ja aamu yöt on vieläkin todella levottomia. Vaikka nyt puoli vuotiaana saisi unikouluttaa, niin en siihen lähde! Mä uskon et nää on vaa vaiheita ja menee ajan kanssa ohi.

Hän oli kuus kuukautis neuvolassa7910g & 67cm.


'' Eikä elämää enää suunnitella, suoriteta ja tehdä.
Elämä on läsnä jokaisessa hetkessä. Naurussa, kiukussa,
leikissä, puheensorinassa. Maailma mullistuu joka päivä. <3 ''
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Lukijat