SEKTIOSTA PALAUTUMINEN JA KAKSPLUSSAN KUVAUKSET.

Sain kuukausia sitten sähköpostiini kaksplussan tiimiltä viestin jossa kysyttiin että onko synnytys jättänyt kehooni arpia ja olisinko halukas lähtemään heidän prokkikseen mukaan. Kauaa ei tarvinut miettiä ja hihkasin myöntävästi!

Miksi halusin mennä kuvattavaksi alusvaatteillani yhteen luetuimpiin perhelehteen?

Raskausaikana mäkin mietin palautumista. Niinkuin varmaan jokainen. Instagram ja sosiaalinen media on täynnä kuvia hoikista vartaloista jossa mahutaan jo omiin farkkuihin vaikka synnytyksestä on 2viikkoa. Kaikki myös toitotti sitä että imetys polttaa kaloreita ja kuinka siinä laihtuu.

Mä tuudittauduin liikaa siihen ja vielä näinkin 9kuukauden jälkeen synnytyksestä vedin miehen gollarit jalkaa leikkarille, sillä omieni mahtumisesta ole tietoakaan. Mä myönnän sen että on sitä tullu vedettyä napaa milloin mitäkin mättöä, sillä se on nopeampaa ja helpompaa.


Mä haluan tuoda esiin sitä että kaikkia ei imetys laihduta, kaikki ei omaa hyviä geenejä, eikä todellakaan mahdu samoihin farkkuihin kuukausienkaan päästä synnytyksestä kuin mihin mahtui ennen raskautta. Näitä kuvia kropista jossa raskaus ja synnytys näkyy, ei vaan ole niin paljon (en ole tainnut törmätä yhteenkään.) kuin niitä kroppia josta ei taas ikinä uskoisi että olisi kantanut vauvaa ja synnyttänyt sen.

Haluan omalla kuvallani antaa sitä vertaistukea että oikeasti ei synnäriltä tarvitse lähteä suunnilleen salille ja vetämään jotain diettejä. Haluaisin sanoa omalla kuvallani että hyväksy itsesi, hyväksy kroppasi ja ne muutokset mitä se pieni ihmeesi toi sinulle, ne mitä se vaati että se pieni ihme on nyt sylissäsi. Jokaisen arven, jokaisen kilon, jokaisen löysän iho poimun. Älä vertaa itseäsi muihin. Paljon tärkeämpää on voida hyvin arjessa lasten kanssa kuin se että onko sulla timmi kroppa minkäkin ajan kuluttua synnytyksestä.

Nää on asioita minkä kanssa mäkin kamppailen vielä lähes joka päivä. Tää on rohkein kuva mitä tuun  varmaan sosiaaliseen mediaan ikinä laittamaan, mutta mikään ei muutu koskaan jos näitä todellisia kuvia piilotellaan kännykän uumenissa vain itselleen vertauskuvina. Mä olen kyllästynyt siihen miten sosiaalinen media on täynnä pinnallisuutta, muokattuja kuvia, feikkejä asioita ja tiettyjä lokeroita mihin pitäisi mahtua ollakseen hyväskyttävä. Rikotaa ne lokerot ja oletukset ja näytetää enemmän sitä aitoutta, sillä se on ainoa teko miten asiat muuttuu jotta jonain päivänä siinä ei ole enää mitään rohkeaa kun joku uskaltaa näyttää itsensä. Ollaan hyviä juuri näin. <3 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Lukijat